Иван Портних: Надграждаме обновяването на Владиславово с нови инвестиции

Мисия Варна

22-10-2015, 13:17

Снимка:

ПП ГЕРБ-Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Има пълна проектна готовност за обновяване на две училища и за построяване на две обединени детски заведения

В продължение на две години вложихме много усилия за подобряване на район "Владислав Варненчик", сега сме готови да надграждаме постигнатото с нови проекти и осигурено финансиране. Предстои цялостно обновяване на инфраструктурата, готови сме с проект за преобразяването на "Кайсиева градина" – с детски градини и площадки, с удвояване на паркоместата, с озеленяване, с беседки и тихи кътове. Започваме с "Кайсиева градина", защото в този микрорайон вече е подменена ВиК инсталацията. Това обяви на среща с жители на район "Владислав Варненчик" кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних. Срещата в читалище "П. Р. Славейков" се проведе по инициатива на кандидата за кмет на район "Владислав Варненчик" Николай Костадинов и кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ.

Иван Портних отчете, че след ремонтите на бул. "Константин и Фружин", "Трети март", "Ян Хуняди", който се разширява с още две платна в участъка към бул. "Владислав Варненчик", движението от района към центъра на града скоро ще се осъществява по изцяло обновени пътни артерии. "По новите улици и булеварди вече се движат и новите автобуси и тролейбуси. Вложихме много усилия за осигуряването на европейски условия за развитие и за игра на най-малките варненци. С грижа за тях построихме нова ясла, нога сграда на ОДЗ 11 - с басейн и физкултурен салон. В момента се обновяват над 30 детски площадки, като работата продължава", увери Иван Портних.

По думите му вече има пълна проектна готовност за обновяване на две училища, както и за построяване на две обединени детски заведения - с детски градини и ясли. Продължават инвестициите в парка, където след обновяването на алеите и осветлението предстои изграждане на поливна система. "Амбицията ни за следващия мандат е промяната да стигне до всеки блок, до всеки вход, до всеки дом", категоричен бе кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна. Той припомни, че през последните две години в резултат от наложеното ударно темпо на работа са привлечени над 300 млн. лв.

Иван Портних допълни, че много усилия се влагат за реализиране на проекти, свързани с подобряване и опазване на околната среда. "Това са т. нар. "невидими проекти", които имат реални ползи за всеки един от нас, например - реконструкцията на пречиствателната станция Варна. До седмица ще заработи регионалното депо за отпадъци, което предотврати криза с боклука. С бързи темпове се движи работата по новата пречиствателна станция в курорта Златни пясъци, което ще гарантира по-чисти морски води", каза той.

Жители на "Владиславово" потърсиха съдействие за изграждане на старчески дом в района. Поставен бе и въпрос за обособяването на компютърен клуб за обучение на хора от третата възраст. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна се ангажира да съдейства за реализирането на тези идеи. Той припомни, че вече е поел ангажимент за обновяване на дома за стари хора "Гергана", както и разширяване капацитета на институциите, които предлагат такива услуги.

Иван Портних допълни, че разчита на добро взаимодействие с кандидата на ГЕРБ за кмет на район "Владислав Варненчик" Николай Костадинов. "Бъдете активни на 25-ти октомври, упражнете правото си на глас, за да бъдете част от промяната", призова хората Портних. Той изтъкна и важността на вота за Общински съвет. "Искаме ясно мнозинство в Общинския съвет, защото можем да носим политическа отговорност. Нека сложим край на задкулисните договорки! Иначе може да изпаднем в ситуация, в която искаме да изпълним поетите ангажименти, но подмолни мнозинства в съвета спъват този процес", каза Иван Портних.