Хулиган, ударил таксиджия и полицай, се отърва от затвора

Крими

21-10-2015, 15:27

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Деянията са извършени преди три години

Нанесена по хулигански подбуди телесна повреда на таксиметров шофьор, причиняване на лека телесна повреда на полицай и действия, грубо нарушаващи обществения ред. Това са обвиненията към 37-годишния Г. Костадинов. Деянията са извършени в ранните сутрешни часове на 22 декември 2012 година, на ул. "Роза". Днес той беше признат за виновен, но с отърва с условна присъда. 

Във въпросният ден подсъдимият, заедно със своя приятелка, поръчал такси към по-отдалечен квартал на града. Двамата седнали на задната седалка, но повлиян от употребения алкохол, Костадинов започнал да се държи заплашително и обидно спрямо таксиметровия шофьор, който обезпокоен спрял автомобила и помолил клиентите да слязат. Непосредствено след напускане на таксито, подсъдимият успял да удари водача под окото и да разкървави скулата му. С идването на униформените служители Костадинов насочил цялата си словесна агресия към тях, като крещял на висок глас, псувал, обиждал и отказвал да изпълнява разпорежданията им. Яростта ескалирала, той отново започнал да буйства, с глава ударил един от полицаите в челото и опитал да го изблъска с ръце, което довело до принудителното му отвеждане в районното полицейско управление.

37-годишният мъж е с чисто съдебно минало. Районният съд групира наложените за всяко от престъпленията наказания и определи Костадинов да изтърпи най-тежкото от тях - 9 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено с изпитателен срок от 3 години. В тежест на подсъдимия са направените по делото разноски.