Започна ремонтът на центъра от "Севастопол" до входа на Морската

Мисия Варна

20-10-2015, 16:04

Снимка:

LiveVarna

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Това е втори етап от реализацията на пешеходния ринг

Започна подмяна на подземните комуникации на пешеходната част на бул. "Сливница" в отсечката от хотел "Черно море" до входа на Морската градина, както и на улиците "Преслав" и "Сан Стефано". Предстои смяна на водопроводната система, подземните трасета на комуникационни компании и ел. мрежата. Очаква се ремонтните дейности да приключат до средата на следващия месец, съобщи директорът на дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" в Община Варна Петър Гърбузов.


След подмяната на подземната комуникация ще започне реализиране на втория етап от проекта "Естетизация и модернизация на главни пешеходни зони и зони за обществен отдих на гр. Варна" по Оперативна програма "Регионално развитие". Първият етап от проекта включваше ремонт на пл. "Независимост", ул. "Русе" и пешеходната зона на бул. "Княз Борис I" до х-л "Черно море". Обновена бе настилката, поставени бяха нови пейки, осветление, озеленяване. Изградени бяха два сухи фонтана, а съществуващият – на пл. "Независимост", бе основно ремонтиран и обновен.

В края на юли бе подписан анекс за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за още 9 допълнителни обекта по трасето - пл. "Митрополит Симеон", ул. "Преслав", ул. "Сан Стефано", на обща стойност над 3,3 млн. лв. Така общата стойността на проекта стана 9,5 млн. лв.

След приключването на ремонтните работи пешеходният ринг в центъра на града ще бъде напълно завършен. Така гостите и жителите на морската столица ще имат възможност за разходки по обновено трасе - от пл. "Независимост" по бул. "Княз Борис I", през ларгото и Морската градина – до Военноморския музей и Морска гара.