От утре край на хубавото време

Животът

20-10-2015, 15:42

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Във Варна температурите ще са между 11-13 градуса

През следващото денонощие с умерен вятър от северозапад ще нахлува студен въздух. Над по-голямата част от страната ще е облачно, съобшават от НИМХ. Главно в централните и източните райони ще превалява дъжд. Временни разкъсвания на облачността ще настъпят през деня в северозападната част от страната. Дневните температури ще продължат да се понижават и максималните ще са между 11° и 16°. Минимални температури - между 5° и 10°.

Във Варненска област още през нощта с умерен, а по Черноморието временно и силен северозападен вятър ще нахлуе студен въздух. Ще е облачно, на много места ще превали. Утре от запад на изток валежите ще спрат, вятърът ще отслабне, а късно следобед на отделни места, главно в Лудогорието и поречието на Дунав облачността ще се разкъса и временно ще намалее. Температурите чувствително ще се понижат - преобладаващите минимални ще са между 8 и 13, а максималните - от 10 до 15 градуса, за Варна минимална около 11, максимална около 13 градуса. Вълнението по крайбрежието временно ще отслабне до 1-2 бала, но по-късно отново ще се усили до 2-3, а в открито море до 3-4 бала. Температура на морската вода 17-19 градуса.

В планините застудява. Температурите ще се понижат с около 5°-7°. Ще е облачно, по билата мъгливо, в Централна и Източна Стара планина, както и в Родопската област все още с превалявания от дъжд, над 2100-2200 м.н.в - от сняг. В западната половина от страната до обяд преваляванията ще спрат. Във високите части вятърът ще е предимно умерен от северозапад. Температурата през деня на 1200 м.н.в ще е около 8°, на 2000 м - около 4°. Атмосферното налягане ще бъде около и малко по-високо от средното за месеца.