Разследван за кражби и теглене на пари от чужда карта остава в ареста

Крими

20-10-2015, 12:11

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Трите престъпления са тежки, умишлени и извършени в условията на опасен рецидив

Състав на Варненския апелативен съд потвърди задържането под стража на Калоян Каинов от Нови пазар, разследван за кражби, както и за използване на чужда дебитна карта. 32-годишният мъж е в ареста от 19 април тази година, а миналата седмица Окръжният съд в Шумен остави без уважение молбата му за изменение на мярката за неотклонение.

Пресслужбата на съда припомня, че той е привлечен като обвиняем за две кражби. Първата извършил на 14 април 2015 г. в Каспичан, област Шумен. Разбил чужд имот и откраднал цигари и портфейл, 4 летни гуми с джантите. Втората кражба е в същия период на годината, но този път Калоян посегнал на чужди автомобили във Варна и в Нови пазар ("Рено Клио" и "Опел Корса"). Според разследващите интензивната престъпна серия завършила в Каспичан, където Каинов теглил пари от чужда дебитна карта.

И Варненският апелативен съд намира, че трите престъпления са тежки, умишлени, извършени в условията на опасен рецидив и се наказват строго от закона. Събраните доказателства, сред които протоколи за доброволно предаване, експертни справки за дактилоскопни следи и други обосновават предположението, че Каинов е съпричастен към престъпната дейност за която е привлечен като обвиняем. На аргументите на защитата, че вече 6 месеца мъжът е в ареста, съдът противопостави влязлата на 18 август тази година присъда на Варненския районен съд отново за кражба. Този факт води и втората съдебна инстанция до извода, че ако е на свобода Калоян може да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление.