73-ма строителни експерти от общината със застраховка "Живот"

Парите

18-10-2015, 13:52

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Администрацията сключва тригодишен договор, разходът възлиза на около 23 хил. лева

73-ма служители на Община Варна и районните кметства, осъществяващи строителен контрол, ще бъдат застраховани. Инициативате е на общинската администрация, която планира да сключи групова застраховка "Живот" за 13 служители от отдел "Строителен контрол" към Дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред", 38 експерти от петте районни кметства и 22-ма представители на общинското предприятие "Инвестиционна политика". Това става ясно от документацията за обществената поръчка, с която общината търси изпълнител.

Застраховките ще важат при смърт вследствие на злополука или заболяване, трайна или временна загуба на работоспособност вследствие на злополука или заболяване, репатриране и медицински разноски вследствие на злополука или заболяване. При максимална застрахователна премия за лице до 25 лв., минималното изискуемо покритие на риска трябва да е 5000 лв., става ясно от документацията.

Застраховките ще бъдат за срок от една година, като ще бъдат подновявани за период от три години. Общият разход за местната хазна се очаква да бъде в порядъка на 23 000 лв., като съответното финансиране ще се залага година за година.

Желаещите да участват в конкурса следва да притежават валиден лиценз за извършване на застрахователна дейност, издаден от Комисията по финансов надзор, както и да имат свои представителства на територията на страната.