Черно море Порт Варна се издъни у дома

Спорт

17-10-2015, 20:48

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море - Порт Варна - Спартак (Плевен) (фоторепортаж)

Варненци отстъпиха на Спартак (Плевен) със 75:84

Черно море Порт Варна записа първа загуба в Националната баскетболна лига. "Моряците" на Спас Натов отстъпиха на Спартак (Плевен) със 75:84 в мач от втория кръг, игран в зала "Христо Борисов".

Варненци вкараха първите 4 точки, но след това плевенчани отговориха с 10:0 и излязоха напред. Те водеха дълго време в резултата, като само за кратко домакините взеха аванс във втората част. В крайна сметка гостите обърнаха нещата и на почивката имаха преднина от 5 точки.

В третата четвърт двата тима продължиха с гонитбата резултата, като отново имаше смени на водачеството, а последната започна с малък аванс за гостите след 4 точки на Милован Савич в края. Точно преди средата й гостите направиха супер серия от 9:0 и така се откъснаха напред с цели 12 точки, пише bgbasket.com.

Домакините взеха прекъсване и набързо свалиха с 5 пасива си, но малко след това във важен момент за гостите се намеси Величкович, който вкара след борба в атака. Това се оказа и решаващо, след като в оставащите две минути и половина плевенчани удържаха напора на "моряците" и се поздравиха с успеха.

Много силно включване от пейката за победителите имаше Самуел Франсис, който бе най-резултатен в мача с 26 точки. Много добър дебют с 22 точки и 13 борби записа Милован Савич, а Урош Величкович вкара 19 точки и направи 5 асистенции.
За домакините най-добър бе капитанът Пламен Алексиев с 23 точки и 4 асистенции, а Никола Маравич се отчете с 14 точки.