Няма опасност за екипажа на "Пазар"

Животът

17-10-2015, 18:46

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Турски кораб бедства на 70 мили от Варна

Очаква се от Турция да пристигне плавателен съд, който да окаже помощ на кораба

Вода е нахлула в машинното отделение на бедстващия турски кораб. Няма опасност за екипажа, който сам е започнал да я изпомпва. На най-близкия търговски кораб е наредено да помогне и да осигури още една помпа, с която водата да бъде изкарана, съобщи Нова телевизия.

Припомняме, че турският кораб "Пазар", който е 3000-тонен е на 70 мили източно от Варна. 14-членен е екипажът на борда му. Превозвал е олио за Истанбул, обясни Пламен Бонев, началник на сектор "Спасителна морска дейност" във Варна.

Причината за аварията на кораба е спиране на водна помпа в двигателното помещение, вследствие на което се е получил теч и водата е започнала да пълни машинното отделение. Доставена е втора помпа, но течът не е бил отстранен и затова корабът е останал на рейд в акваторията на Черно море.

Очаква се от Турция да пристигне плавателен съд, който да окаже помощ на пострадалия кораб. Тепърва ще се решава дали корабът да бъде буксиран до Варна, или до Балчик, но поради силното вълнение на морето за момента операцията е спряна, информира още Нова телевизия.