Масов бой на терена прекрати мач на Спартак

Спорт

17-10-2015, 18:18

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Как се стигна до масовия бой в с. Аспарухово

Над 200 човека се млатиха в Аспарухво

Мачът между Балкан и Спартак от VII кръг в „А” областна група в село Аспарухово бе прекратен в 80-ата минута заради бой на трибуните. Според един от шефовете на спартаклии - Илко Станчев, фенове на домакините са провокирали ултрасите на варненци и се е стигнало до юмручна разправия. Преди скандала Спартак водеше с 4:0.

"В селото имаше сбор и явно някои местни хора са пийнали повече и като дойдоха на стадиона направиха беля. Иначе за първи път виждам такава голяма охрана на мач от тази дивизия. Имаше три полицейски коли и униформените служители на реда си свършиха работата. Тушираха страстите по трибуните, а след това изведоха автобусите с нашите фенове от селото", каза Станчев.

"Закъснял фен на Спартак минава покрай местните фенове, които са били на 100 души. Ние видяхме как му се нахвърлиха и нахлухме на терена, за да го защитим. Последва 10-минутен масов бой, в който са използвани тръби, камъни, сопи и всякакви подръчни "оръжия". След това се намеси полицията. Имаше много разбити глави на хора от селото", коментираха пред varnautre.bg от агитката на Спартак. (ПОДРОБНОСТИ ВИЖ ТУК!)

Варненският тим бе подкрепен от над 150 свои фенове, които са пътували за срещата с три автобуса и коли, а според Илко Станчев на трибуните е имало над 1000 зрители.

В 20-ата минута Ивайло Димитров откри от дузпа, отсъдена за фаул срещу Марин Русев. Двамата изработиха и втория гол три минути по-късно. Русев проби и центрира към Димитров, който майсторски насочи топката във вратата за 0:2.

В 48-ата минута Ивайло Димитров оформи своя хеттрик, след като се разписа с глава - 0:3.

В 70-ата минута Мартин Русев отбеляза четвърти гол за варненци.