46 училища мерят сили в осем спорта

Спорт

15-10-2015, 15:09

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ежегодно в състезанията се включват над 3300 варненски деца

46 училища са подали заявка за участие в тазгодишното издание на Общинските ученически игри. Ежегодно в състезанията се включват над 3300 варненски деца. Ученическият спорт отново предизвика голямо вълнение сред ученици и преподаватели, след като бе изтеглен жребия за съревнованията между отделните училища в града.

Спортовете заложени в програмата за ученическия спорт са осем: футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на маса, лека атлетика, шахмат и бадминтон. Децата са разделени в три възрастови групи 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас за момчета и момичета.

Надпреварите стартират на 17 октомври с най-масовият спорт футбол 8-10 клас с двубой между НГХНИ "К. Преславски" и ВМГ "Св. Н. Чудотворец", който ще се проведе на стадиона на Технически университет. Малките футболисти във възрастова група 5-7 клас стартират на стадион "Локомотив" на 19 октомври със срещата между ОУ "Иван Вазов" и ОУ "Васил Априлов".

Спортната зала на Първа езикова гимназия ще е домакин на турнира по волейбол във възрастова група 8-10 и 11-12 клас, където на 7 ноември започва състезателната програма. Новата спортна зала на СОУ "Елин Пелин" ще домакинства на състезанията за малките волейболисти 5-7 клас, където на 7 ноември 13 училища ще се борят за медалите.

Същия ден в спортен комплекс "Локомотив" започват състезанията по баскетбол за 11-12 клас девойки. Официалното откриване на игрите ще се проведе на 7 ноември от 11 часа в новоизградената многофункционална спортна зала на СОУ "Елин Пелин".