Внесоха обвинителен акт срещу варненка, изтеглила 200 лева от чужда карта

Крими

14-10-2015, 16:38

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Пострадалият е пенсионер

Окръжна прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу Камелия Иванова за използване на дебитна карта без знанието и съгласието на титуляра. Изтеглила е 200 лева.

На 9 април 2015 г. Х. Спасов отишъл да тегли пенсията си от банкомат на ул. "Русе" във Варна, който използвал винаги. Така установил, че от сметката му липсват 200 лева. Поискал справка от банката за последните транзакции, правени от картата му. С писмо от банката бил уведомен, че на 8 април в 14.35 часа сумата от 200 лева е изтеглена от картата му от банкомат на ул. "Преслав". Спасов сезирал полицейските органи.

Разследването установи чрез диск със записи от охранителните камери на банкомата на ул. "Преслав" и изготвената съдебна видеотехническа и лицево-идентификационна експертиза, че обвиняемата Камелия Цецкова Иванова е ползвала в този час устройството.В хода на разследването обвиняемата Иванова отказва да дава обяснение, но до приключването му възстановила изтеглената неправомерно сума от 200 лева. Предстои делото да бъде насрочено във Варненския окръжен съд.