Чавдар Трифонов: Сгреших, понесох си наказанието, взех си поука

Новините

13-10-2015, 18:07

Снимка:

Предизборен щаб на Чавдар Трифонов

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Не съм крал, не съм лъгал, не съм ощетявал съгражданите си, подчертава представителят на Реформаторите

Приложеното съдебно решение е оригинално, но не казва цялата истина. Това заяви Чавдар Трифонов в отговор на публикация в столчен сайт, според която кандидатът за кмет на Реформаторите за Варна бил осъден за шофиране в нетрезво състояние - с 1,6 промила алкохол в кръвта  на 12 август 2007 г. Година по-късно е започнало наказателно производство, което завършило с условна присъда от 3 месеца с 3 години изпитателен срок, след подписано споразумение.

"Това се случи преди 8 години, ден преди да навърша 32. Не го отричам. Бях спрян за проверка от патрул на КАТ, шофирайки към къщи. Дрегерът показа наличие на 0,7 промила алкохол. По собствено желание и настояване направих кръвен тест. Понесъл съм наказанието си като всеки нормален човек. Това беше урок, от който, повярвайте, съм си взел поука", заявява Трифонов.

По думите му, това е единственото провинение, което опонентите му могат да използват срещу него. "Не съм крал, не съм лъгал, не съм ощетявал съгражданите си", подчертава Трифонов, който призовава всички кандидати да преминат лабораторен кръвен тест за всички забранени субстанции и особено за наркотични вещества. Той планира да направи това на 23 октомври, когато ще дари и кръв в отговор на поканата на Кръвния център.

Неписано правило в политиката е да прикриваш липсата на резултати с черен пиар и с моменти от личния живот на опонента. Моята кампания от март до сега е позитивна и ще остане такава. Ще продължаваме да говорим за реалните проблеми на Варна – за липсата на инвестиции, безработица, ниски доходи, недостига на паркоместа и ще търсим отговора на въпроса: "Защо Варна запада украсена?", се казва още в декларацията на кандидата на Реформаторите.

Той уверява, че така, както преди 8 години по собствено желание е направил кръвен тест, без да му мине през ума да даде подкуп, за да избегна обвинение, така и няма да ползва корупционни практики, в случай че стане кмет. "Искрено се надявам и вярвам, че подобна публикация не е изнесена точно в медия на Делян Пеевски, защото нямам рекламни договори за предизборната си кампания с тях", завършва Трифонов.