Правят пет трасета за автогонки в Долни чифлик

Новините

13-10-2015, 13:15

Снимка:

Община Долни чифлик

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Общата стойност на проекта е около 250 хил. лева

Писта за картинг и автогонки ще бъде изградена в Долни чифлик. Фадроми, валяци и друга техника вече оформят първите от общо петте трасета на модерната писта, която ще се намира до стадиона в Долни чифлик. Тя е с обща дължина 1 711 м. Целта е любителите на адреналина да усъвършенстват на нея, а не по улиците и пътищата, своите състезателни умения. Освен това тук ще се провеждат обучения и състезания по картинг и майсторско управление на автомобили.

Първото трасе е дълго - 409 м, второто - 352 м, третото - 373 м, четвъртото - 306 м, и петото - 271 м. Ширината на пистата е от 6 до 7,75 м. Изпълнител на строително-монтажните работи след проведен конкурс е варненската фирма "Есен" ООД.

След полагането на настилката ще бъдат поставени специални бордюри и ще се изградят ивици за сигурност. Следва полагане на няколко устойчиви асфалтови пласта и нанасяне на хоризонтална маркировка. Пистата ще има система за отводняване от събирателни и ревизионни шахти, дренажи и колектори. Обезопасяването на трасетата ще стане с автомобилни гуми, разположени по завоите.

Проектът се реализира след сключването на договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ между община Долни чифлик, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури и Местна инициативна рибарска група "Български черноморски сговор – Бяла – Долни чифлик – Аврен". Общата стойност на проекта е 247 631 лв.