Варна чества "100 години Синатра" с Васил Петров

Варна Лайф

12-10-2015, 18:26

Снимка:

Организаторите

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

За първи път на сцената бързите крака на Георги Пейчев-Степа ще повлекат в танц джазмена Васил Петров

Концерт-спектакъл "100 години Синатра" ще бъде представен в София и Варна. Концертът се продуцира от НДК и в него ще участват джазменът Васил Петров, Ангел Заберски квартет и талантливите музиканти- Димитър Семов-ударни, Димитър Каранфилов-контрабас, Александър Лобозаров-китара. В София ще бъде представен на 5 ноември, а във Варна – на 11 ноември.

Духът на истинския джаз и енергията на суинга ще завладеят Националния дворец на културата (НДК) и Фестивалния конгресен център (ФКЦ) Варна точно след месец, когато енергията на големия Синатра ще покори публиката в един концерт със светлинни и мултимедийни ефекти, степ и джаз танци, актьорски етюди и музика в оригинални аранжименти на Синатра, обявиха Васил Петров и Ангел Заберски – син.

"Това не е типичен концерт, а спектакъл, който съдържа редица популярни и не толкова популярни песни от репертоара на Синатра, обхващащи всички периоди и звукозаписи от студия, през които е преминал, като специалистите сочат, че най-добрият от тях е т. нар. "Capitol years", обхващащ края на 50-те и началото на 60-те години на миналия век", подчерта Петров. Концертът ще обхване и някои събития, които са се случили през 60-те години - по време на престоя му в Лас Вегас, заедно с негови приятели и колеги.

Заберски-син подчерта, че екипът се е постарал да подбере едни от най-емблематичните изпълнения на легендарния джазмен, поради невъзможността да се събере в един концерт цялото му творчество. "Ние си имаме "българският Франк Синатра", но в САЩ нямат "американския Васил Петров", така че сме една стъпка пред тях", пошегува се Заберски-син и изказа своето задоволство от съвместната работа с най-известния ни джазмен. "Тембърът на Васил е много характерен и топъл, дори когато говори. Той наистина умее да фразира, а е и един от малкото певци, които са музиканти в истинския смисъл на думата", каза той.

Васил Петров ще изпълни интерпретации на романтични пиеси като "Blue moon", "The World we know"(Over and Over), , суинг хитове като "Fly me to the Moon", "Strangers in the night", "New York, N.Y.", "I get a kick out of you", "I`ve got you under my skin","Strangers in the night" боса нова "The Girl From Ipanema" и други емблематични заглавия свързани със Синатра.

За първи път на сцената бързите крака на Георги Пейчев-Степа ще повлекат в танц и самия Васил Петров, а неотразимия актьор от телевизионния сериал "Под прикритие" Мариан Вълев ще се превъплъти в ролята на Дийн Мартин.