Затварят част от "Янош Хуняди" заради ремонтите по BRT-коридора

Мисия Варна

12-10-2015, 16:15

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Удължават срока и за проекта за интегриран транспорт

Tестват първите машини за продажба на билети на спирките

Продължават ремонтните дейности по бул. "Владислав Варненчик" от входа на Варна откъм магистрала "Хемус" до бул. "Република", по бул. "Янош Хуняди", бул. "Трети март", бул. "Константин и Фружин", "8-ми Приморски полк". Дейностите са по реализацията на високоскоростното трасе, т. нар. BRT-коридор, който е част от проекта за интегриран градски транспорт. Трасето, което е около 15 км, ще осигурява бързо предвиждане с градския транспорт от кв. "Владислав Варненчик" до Бриз.

Подземната комуникация бе предварително подменена със средства от общински бюджет. В момента тече полагане на асфалтови покрития. По протежението на коридора - в двете посоки вече се изграждат и новите 60 спирки. Те са с понижени тротоари, за да осигурят възможност за лесен достъп на хора с увреждания, както и за майки с колички, до превозните средства на градския транспорт.

Новите 70-те автобуса, също част от Интегрирания проект, и 30-те тролейбуса, осигурени по друг европейски проект, са оборудвани с платформи. Ще бъдат монтирани и тествани първите машини за продажба на билети на спирките по трасето на BRT-коридора, започва оборудване и на контролния център, съобщи ръководителят на проекта Биляна Якова.

От утре – 13-ти октомври, се затваря за движение, без възможност за преминаване, бул. "Янош Хуняди" в участъка от бул. "Вл. Варненчик" до бул. "Сливница". Призовават се гражданите и гостите на града да избират алтернативни маршрути.