Арестуваха ТИР с бежанци на ул. "Девня" (видео)

Крими

12-10-2015, 14:22

Снимка:

© Varnautre.bg/Ивайло Борисов

Автор:

Милена Радойчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бежанците от камиона на улица "Девня" (фоторепортаж)

От камиона извадиха мъж и жена с три малки деца

ТИР с хасковска регистрация бе задържан на ул. "Девня" срещу бензиностанция Еко. Предположенията, че в превозното средство има бежанци, се оказаха верни. След като ТИР-ът бе заобиколен от над 10 униформени, той бе отворен. 

След отварянето на камиона стана ясно, че вътре има мъж и жена с три малки деца на видима възраст между 3 и 6 години. 

Шофьорът му Неджет Али съобщи,  че е правил курс от Истанбул за Варна, като е влязъл в България вчера. По думите му, той е разбрал, че има хора в каросерията, едва след като паркирал в разширението срещу Сточна гара, ползвано за стоянка. "Докато говорех по телефона с жената, дойде колега - друг тираджия, който ми почука на прозореца и ми каза, че има хора в камиона", разказа Али. Той слязъл и видял, че пломбата е там, но в същото време забелязал и мъжка ръка, която се подава от каросерията. След това Али позвънил на телефон 112, за да съобщи за бежанците.

Шофьорът Неджет Али

На мигрантите от камиона бяха извършени прегледи на място от пристигналия медицински екип, след което бяха откарани с линейка. Преди да бъде откаран, мъжът показа на полицаите документ за самоличност, приличащ на червен паспорт.