КАТ започва проверки на шофьорите за зимата

Новините

12-10-2015, 08:10

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Препоръчително е шофьорите да си подменят гумите

От следващата седмица започват проверките на автомобилите за пригодността им за движение при зимни условия. Това каза пред Агенция "Фокус" началникът на отдел "Пътна полиция" към СДВР комисар Тенчо Тенев. Той отправи съвет към водачите на моторни превозни средства на първо място да проверят техническото състояние на автомобилите си.

"Препоръчително е шофьорите да си подменят гумите, защото имат много важен ефект – спират по-бързо с по-малко разстояние, особено когато изскочи рязко някой пешеходец на пешеходна пътека. По този начин може да се избегне удара с него, защото разстоянието от около метър-метър и половина понякога е фатално за спирането на автомобила", уточни комисар Тенев.

По думите му, най-честите грешки на водачите с промяната на метеорологичните условия, са свързани с отвличането на вниманието - говоренето по мобилни устройства, неоценяване на ситуацията, неоценяване на хлъзгавия участък от пътя. "Късно се реагира на спиращия пред тях автомобил. Общо взето шофьорите са невнимателни", каза още комисар Тенчо Тенев.