Обновяват още 101 детски площадки в "Приморски"

Мисия Варна

12-10-2015, 02:26

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

До Медицинския вече е готов и кът за разхождане на кучета

В Общинския план за развитие до 2020 г. е заложено обновяване на още 101 площадки в района
Обновяване на още 101 площадки на територията на район „Приморски” е заложено в Общинския план за развитие до 2020 г. Това заяви кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ на района Петя Проданова. Тя и кандидатите за общинските съветници Тодор Балабанов, Людмила Колева, Калин Калевски, Борислав Нанков и Кирил Пенев се срещнаха с жители на „Приморски” в пространството на новоизградената детска площадка в близост до Медицинския университет.
Кандидатите на ПП ГЕРБ увериха гражданите, че постигнатите положителни видими резултати при обновяването на детските площадки във Варна ще продължат и през мандат 2015 -2019 г. Новоизграденото съоръжение се отличава не само с това, че заема по-голяма площ, но и с това, че тук е намерено решение на безконфликтно общуване от една страна на деца, водени за игра от родителите си, и от друга - на граждани, които разхождат домашните си любимци в специално обособения в близост кът.
Гражданите изразиха задоволството си от динамичния процес на обновяване на детските площадки за игра на открито. На въпроса им ще продължи ли тази тенденция и кога ще бъдат завършени съоръженията в процес на строителство, Петя Проданова отговори, че се очаква градежът на общо 73 площадки да завърши до края на ноември.
„Вече са въведени в експлоатация 9, а документацията на други 11 е подготвена за въвеждане”, уточни Проданова. И добави, че площадките за игра на открито са предназначени за различни възрастови групи: 40 - за деца от 0 до 3 г. и 33 (комбинирани) - за деца от 0 до 3 години и за момчета и момичета от 3 до 13 г.
„За да играят и общуват децата ни повече навън, за да ги предпазим от вредата на обездвижването, едностранното общуване само с компютъра и други лоши навици, кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних и кандидатите за районни кметове и общински съветници планират, ако им бъде гласувано доверие, през новия мандат да започне работа и по обновяване и изграждане на нови спортни бази с обществен достъп”, заключи кандидатът за кмет на район „Приморски“ Петя Проданова.