Орела: Ще изградим школа, която ще е една от водещите в България

Спорт

11-10-2015, 14:27

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Нов член в Управителния съвет на клуба ще е връзката със спонсора

С този потенциал, който имаме с новия спонсор, ще изградим школа, която ще е една от водещите в България. Това каза пред феновете членът на УС на ФК Спартак Варна Атанас Атанасов - Орела.

""Автентичният Спартак Варна е този, който припознават феновете. Спартак 1918 беше активиран няколко седмици преди последната сесия на Общинския съвет и обещанията бяха, че ще участва във "В" група. Ние не успяхме да се преборим за базата на СК "Локомотив" и веднага след това този отбор отказа участие дори и в "А" окръжна група. Спартак 1918 се превърна в една спестовна каса за събиране на такси от школата. И по този начин една определена група хора да преживяват. Така унищожават всички таанти на Спартак. Всяко едно дете от този клуб с повече качества след време заминават в Черно море, Разград, Литекс... Ако се направи една статистика може би за два отбора таланти са избягали от Спартак в последните години. И тези хора в Спартак 1918 искат това нещо да го продължи по същия начин. Без да имат първи отбор, без да имат каквито и да е перспективи..", сподели Орела.

Стана ясно още, че в Управителния съвет на ФК Спартак Варна е влязал нов член. Това е Чавдар Георгиев, който ще осъществява контакта с новия спонсор. "Всички неща, които предприемаме като управителен съвет, минават през вас - феновете. Както каза покойният  Живко Господинов - Стремежът е никога вече да не бъдете лъгани и подминавани в решенията", заяви Илко Станчев.

"Години наред страдаме от тази ситуация, в която е изпаднал нашият любим клуб. Сега се открива една възможност, чрез новия спонсор, да възстановим един близо 100-годишен клуб. Разбира се пътят е дълъг и труден, но аз ги поздравявам за подкрепата. С общи усилия, включително и ваши (б.а. феновете), съм убеден, че ще успеем. Виждам и го усещам, дори и в мачовете от първенството. Трябва да се върнем на нашия стадион. Това ще успеем да го направим заедно", заяви най-успешният треньор на Спартак Варна Людмил Горанов.