Марк Клок играл на инжекции срещу Лудогорец, ще почива до понеделник

Чанович се прибира в Сърбия

Халфът на Черно море Марк Клок отново е в лазарета. Както вече съобщихме, холандецът не тренира с "моряците" заради контузия в глезена, която лекуваше през миналата седмица. Въпреки това сърцатият футболист излезе като титуляр при гостуването на Лудогорец (1:1) на инжекции.

След мача обаче травмата на холандеца е получила усложнения и глезенът му отново е подут. На Клок е преписана почивка и той ще пропусне съботния спаринг с Дунав, но се очаква да поднови тренировки в началото на другата седмица.

Стана ясно още, че вратарят Александър Чанович се прибира в Сърбия в петък. С разрешение на Никола Спасов той ще бъде кръстник на дъщерята на своя кум. Събитието е в събота в Нови сад. Саша се връща България в понеделник, а на другия ден ще поднови тренировки с "моряците".

Така твърдо аут срещу русенци са Чанович, Китанов, Клок, Жиньо и Буркхардт. Бранителите Стефан Станчев и Траян Траянов почти сигурно няма да вземат участие в спаринга в събота, въпреки че вече подновиха тренировки.

Треньорът Никола Спасов ще използва в проверката играчи, които се появяват рядко в състава в "А" група – Илия Николов, Бекир Расим, Хуан Вареа, Илиян Неделчев, Мартин Костадинов, както и юношите Иван Дюлгеров (вратар), Николай Минков и Валентин Йосков.