Сблъсъци пред централата на ДПС във Варна (видео)

Животът

05-10-2015, 19:14

Снимка:

Varnautre

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Футболни фенове пяха патриотични песни

Сблъсъци белязаха началото на организирано хорово пеене на "Кой уши байрака" пред централата на ДПС във Варна. Проявата бе в знак на протест срещу турското изпълнение на песента. Демонстрантите се събраха и започнаха да разпространяват листове с текста на песента. Основното им искане е за спиране на новините на турски език и публично извинение от лидера на ДПС Лютви Местан. 

След обявения начален час се появиха фенове на Спартак, а малко по-късно един от тях се нахвърли с викове върху представител на "Атака", развяващ знамето на партията. Според феновете събитието не трябва да се политизира и партиите нямат място на демонстрацията. 

Намеси се полицията, на която се наложи да разтървава двама от участниците в разправията. Освен словесно привърженикът на футболния отбор Спартак и атакистът влязоха и във физическа саморазправа. В конфликта се намеси и общинският съветник Станислав Темелков, който се опита да успокои страстите. 

В крайна сметка присъстващите запяха "Кой уши байрака", след което продължиха с изпълнение на патриотични песни. Скандирания "България над всичко", "Българи юнаци", "За да има мир, ДПС в Измир" запълваха паузите между песните. Бурни възгласи предизвикаха младежи, хванали се на право хоро. След по-малко от час демонстрантите се разотидоха, разпръсквайки се в различни посоки.