Връчват награда за най-талантлив ученик

Мисия Варна

05-10-2015, 13:21

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Общината мотивира 15 млади учители с отличия, писалки и парични награди

Награда за най-талантлив ученик планира да връчва от следващата година Община Варна. Това обяви временно изпълняващият длъжността кмет Пейчо Пейчев, който връчи отличия на млади педагози по повод Международния ден на учителя ( 5 октомври).

Общо 15 млади преподаватели, предимно от детски градини, са номинирани за отличието "Млад учител". 12 от тях получиха лично от Пейчев грамоти, писалки и парични награди от по 200 и 500 лв.

Само един се оказа представителят на мъжкия пол – Мартин Джунев, който е учител по китара в Националната гимназия по хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски". Гимназията има още един представител сред наградените – Катерина Войнова, която пък е бивш възпитаник на училището.

Самият Джунев е завършил специалността "Музикална педагогика" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Имал е възможност няколко пъти да замине в чужбина, но е решил да остане в страната си. Не му харесва и животът в столицата. "Във Варна се чувствам най-добре, а и смятам, че тук мога да се реализирам много по-добре", сподели за Varnautre.bg Джунев, който е убеден, че изборът му е правилен.

Снимки от награждаването можете да видите тук.