Ябълки и още лакомства за носатите мечета в зоопарка

Животът

04-10-2015, 14:55

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Носатите мечета в зоопарка с второ поколение

Неотдавна семейството на коатите се сдоби с второ поколение

Есенна изложба от листа, букет от ябълки и други лакомства заменят лятното меню на носатите мечета в зоопарка. Служителите му организират специална акция под наслов "Есен", на която канят варненци. От 11 часа утре посетителите ще могат да наблюдават как мечетата се хранят с типично есенни лакомства, подходящи за сезона.

В началото на юли в зоокъта се родиха две носати мечета. Те са второ поколение за екзотичното семейство на коатите. Майка им ги пази изолирани в гнездото си в продължение на седмици. Към днешна дата прекарват времето си в забавни игри с другите дългоноси мечета.

Те принадлежат към семейството на миещите мечки, което включва 18 вида, всички родом от Северна и Южна Америка. Дължината на тялото им, заедно с опашката, достига до 100 см, тежат до 10 кг. Цветът на козината е чернокафяв до сивокафяв, като на корема и вътрешните страни на крайниците става почти жълт. Опашката е пръстеновидно оцветена в жълтокафяво и чернокафяво.

Хранят се с разнообразна растителна и животинска храна – плодове, листа, клонки, яйца, насекоми , пилешко месо и други. Най-голямата им страст е катеренето.