Черно море взе точка от Лудогорец

"Моряците" играха като равен с равен с шампионите за 1:1 в Разград

Отборът на Черно море взе точка при гостуването си на шампиона Лудогорец, в мач от 11-ия кръг на "А" група. В Разград подопечните на Никола Спасов завършиха 1:1 с "орлите" след голове на Матиас Курьор и Кешару.

В 5-ата минута гостите създадоха първата опасност. Мехди Бурабия стигна до аутлинията след грешка в защитата на "орлите" и центрира успоредно на голлинията към връхлитащия Матиас Курьор. Милан Борян обаче се намеси и изби в последния момент.

В 16-ата минута Клаудио Кешеру не успя да се възползва от грешка в защитата на Черно море. Нападателят излезе на добра позиция, но вместо да стреля, потърси комбинация и сгреши. Две минути по-късно изстрел на Кешеру от фаул срещна левия стълб.

"Моряците" отговориха чрез Курьор, който беше оставен сам отдясно в наказателното поле. Националът на Мартиника стреля ефектно, но неточно. В 35-ата минута Марселиньо изведе Кафу на удобна позиция, но крилото се забави да шутира и топката му бе избита.В 45-ата минута Симеон Райков можеше да зарадва феновете на гостите, но от удобна позиция не уцели вратата.

В 55-ата минута Кешеру изравни с майсторски гол. Натанаел центрира остро към тарана, който овладя и без да се бави опъна мрежата за 1:1. В 64-ата минута Кешеру отправи удар с глава от изгодна позиция, но кълбото попадна право в обсега на Георги Китанов.

Малко по-късно Райков опита да изненада Борян като отправи топовен изстрел, но стражът на разградчани внимаваше и спаси. В 84-ата минута Кешеру бе на крачка от втори гол, но Китанов в последния момент изби в корнер удара му с глава от близка дистанция. Секунди по-късно Бижев нахлу към пеналта и бе фаулиран от Терзиев. Съдията не отсъди фаул, след това двамата се удариха рамо в рамо, Бижев бе изтласкан настрани и топката му избяга.

Лудогорец – Черно море 1:1

Голмайстори: Кешеру (55); Курьор (46)

Лудогорец: Борян, Василев (46–Мисиджан), Моци, Терзиев, Минев, Препелица, Дяков (66–Лукоки), Натанаел, Марселиньо, Кафу (46–Анисе), Кешеру

Черно море: Китанов, Георгиев, Паланков, Кулибали, Венков, Клок, Стенио, Бурабия, Курьор (90–Васев), Ж. Петков (79–Бижев), Райков (89–Еуженио)

Съдия: Николай Йорданов

Стадион "Лудогорец Арена"