Ремонти затапват движението на входа на Варна

Мисия Варна

03-10-2015, 10:10

Снимка:

skyscrapercity.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Има промени в графика на една тролейна и няколко автобусни линии

Заради строително-ремонтни дейности движението по булевард "Владислав Варненчик" се очаква затруднено в отсечката от входа на Варна откъм магистрала "Хемус" до кръстовището с бул. "Република".

За да се облекчи трафика в района, от Община Варна съветва шофьорите да използват слизането от магистрала "Хемус" към ул. "Д-р Ат. Москов". Затворено е източното платно по бул. "Ян Хунияди" в участъка от бул. "Сливница" до бул. "Трети март". Трафикът се извършва двупосочно в другото платно.

Въведени са и временни промени в обслужването на тролейбусния транспорт, както и в маршрута на автобус № 48, за да се облекчи движението във връзка с ремонтните дейности по булеварда. Във връзка с ремонтните дейности по бул. "Трети март" и бул. "Константин и Фружин" се въвежда временна организация на движение на тролейбусна линия №83.

Днес и утре линията няма да се обслужва, като абонаментните карти ще важат за редовен превозен документ в автобусни линии №20, № 22 и №41. От понеделник тролейбусна линия №83 ще се обслужва в интервал от 30 минути до приключване на ремонтните дейности.

Поради извършване на строително-ремонтни дейности по ул. "Иван Церов", временно е променен маршрутът и на автобусите, обслужващи линия №41 във Варна. Няма да се обслужват сп. "Антон Страшимиров" и сп. "Веселин Ханчев". Маршрутът след сп. "Кап. Георги Георгиев" се променя - на кръстовището на бул. "Цар Освободител", автобусът ще преминава по бул. „Република”, ще се обслужват сп. "Гео Милев" и сп. "Поглед" и продължава по обичайния си маршрут. Промените са въведени двупосочно.