Парното ще бъде по-евтино, цената във Варна пада с 11%

Парите

30-09-2015, 13:54

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Спадът на цените е заради природния газ, който от утре поевтинява с 14,26 на сто

По-евтино парно ни очаква тази зима. Цените падат средно с около 14 на сто спрямо миналия отоплителен сезон.

Намалението на цената на топлото ще се усети най-много в Разград, информира Нова телевизия. В сравнение с миналата зима, там ще плащат със 17,06% по-евтина топлоенергия. Следващите с най-голяма промяна от предишния отоплителен сезон са Велико Търново и София. В столицата цените падат с 16,35%, а във Велико Търново – с 16,8%. Във Враца също ще дават по-малко пари за отопление. Там услугата поевтинява с 15%. В Плевен ще плащат с около 13% по-малко за парно, във Варна – с 11% по-малко.

Най-малка разлика ще има за пловдивчани, които в сравнение с последните три месеца ще плащат малко повече, но спрямо зима 2014 - с близо 9 на сто по-евтино парно. Спадът на цените е заради природния газ, който от утре поевтинява с 14,26 на сто, информира още Нова телевизия.

Комисията за енергийно и водно регулиране обясни, че се оставя и резерв в предвидените намаления, така че ако се наложи поскъпване на природния газ през зимата, това да не повлияе на сметките за парно. За цените на тока шефът на регулатора Иван Иванов уточни, че най-рано промени могат да се обсъждат в края на октомври.