Задигнат микробус се счупи, докато крадецът се вози в него

Крими

29-09-2015, 16:32

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Подсъдимият получи присъда от 10 месеца затвор

За противозаконно отнемане на чужд микробус и последвала повреда по него, Районен съд – Варна наложи ефективно наказание на 23-годишен младеж. Деянието е извършено от Я. Иванов в условията на повторност и чрез разрушаване на прегради, направени за защита на имот – чрез разбиване на заключена с катинар портална дворна врата.

През нощта на 20 срещу 21 март тази година, подсъдимият се разхождал из улиците на град Провадия, когато в двора на склад за безалкохолни напитки и бира видял паркирани два микробуса за разнос на стоки. Младежът прескочил оградата на имота и забелязал, че ключовете на единия от товарните автомобили е оставен на таблото. Той веднага го привел в движение, насочил микробуса към заключената врата на двора, разбил я и продължил да шофира към село Гроздьово.

Подсъдимият пообиколил с чуждото МПС селото и тръгнал обратно към Провадия с намерение да го върне. На връщане микробусът прегрял, започнал да пуши и двигателят угаснал. Младежът пуснал автомобила на заден ход, надолу по баира по инерция, но на равното в покрайнините на с. Нова Шипка той спрял. Жители на селото видели случващото се и сигнализирали в полицията. Отнетият микробус е на стойност 3465 лева, а причинената вреда е оценена на близо 600 лева.

Иванов е многократно осъждан за подобни престъпления и има налагани ефективни наказания за други противозаконни отнемания на МПС. За конкретното деяние, в процедура на съкратено съдебно следствие, Районният съд му наложи наказание от 10 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в условията на затвор. Съдебният акт подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.