Мъж задигна зайци от селски двор

Крими

28-09-2015, 12:59

Снимка:

Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ограбиха германки на крайбрежната алея, момче издърпа дамска чанта

56-годишен мъж от девненското село Кипра е задържан за кражба на четири заека. Сигнал за престъпното деяние е подаден в полицията в събота. Собственикът на животните обяснил, че те били в стопанска постройка в имота му в селото. Предприето е разследване, в резултат на което полицаите бързо разкрили извършителя, който вече е осъждан. По случая е образувана преписка, материалите по която са докладвани в Районната прокуратура в Девня. Четирите заека са на обща стойност около 150 лв.

Две германски гражданки – студентки на 20 и 21 години са били ограбени на крайбрежната алея ден по-рано. Около 18 часа са им отнети дамските чанти, в които имало лични документи и мобилни телефони. По случаите са образувани досъдебни производства, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна. Още две кражби – от магазин за хранителни стоки и офис са регистрирани същия ден. 31-годишен мъж от провадийското село Бозвелийско, който е познат на МВР, е откраднал хранителни стоки от магазина. 2000 лв. и мобилен телефон са задигнати от офис на ул. "Възраждане", като извършителят е проникнал в помещението, след като разбил прозореца.

24-годишна жена е била ограбена на улицата в нощта срещу събота. Тя била нападната на кръстовището на бул. "Цар Освободител" и ул. "Отец Паисий" от непознат мъж, който й издърпал от ръцете дамската чанта, в която имало лични документи, банкови карти, сумата от 115 лв. и други вещи. Вдеянието е уличено непълнолетно момче от Каменар, което е задържаано за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.