"Златната роза" води във Варна български уестърн с Клаудия Кардинале

Варна Лайф

27-09-2015, 16:03

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Актрисата за първи път в дългогодишната си кариера играе себе си

Премиерата на български уестърн с участието на Клаудия Кардинале, която за първи ще играе себе си, ще гледаме на фестивала "Златната роза", който започва на 2 октомври. 33-то издание на фестивала на българския игрален филм по традиция отново ще бъде във Фестивалния комплекс. 

Името на филма е "Имало едно време един уестърн". Режисьор на лентата е Борис Десподов. Сценарият също е негово дело, в съавторство с Андрей Паунов. 

Бягайки от садистичния си съпруг, Мила попада в призрачен град, някъде в пустинята. Сюрреалистичният пейзаж е служил някога за декор на филмите на Серджо Леоне и все още местните жители живеят в сянката на старите уестърни. Мила намира работа като домакиня в къщата на мистериозна дама. Скоро открива, че работи не за друг, а за самата Клаудия Кардинале. Между двете жени пламва приятелство и те намират сила да се изправят срещу наближаващата опасност. Скоро се появяват романтичен каубой и мистичен индианец и границата между реалността и киното започва да избледнява. Когато се появява и злодеят, всичко става "като на кино".

Клаудия Кардинале има над 140 филма зад гърба си,
но за първи път играе себе си

"Имало едно време един уестърн" е част от конкурсната програма на "Златната роза" (вижте програмата тук>>). В нея са включени още "Досието Петров", "Събирач на трупове", "Бартер" и "Каръци"-те на Ивайло Христов, които взеха голямата награда на филмовия фестивал в Москва, както и две от специалните награди на "Любовта е лудост". 

Вижте трейлъра на филма "Имало едно време един уестърн"