Германски турист ограби австрийка на плажа, осъдиха го условно

Крими

24-09-2015, 15:25

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Дамата си оставила чантата на шезлонг и влязла да се къпе в морето

Условна присъда от четири месеца затвор, отложена с три години изпитателен срок, получи германски турист, извършил кражба на плажа в курорта Златни пясъци. Наказанието е наложено от Районния съд във Варна в задочно производство и може да бъде обжалвано в 15-дневен срок. Престъпното деяние е извършено на 24 юли миналата година, около 2 часа през нощта в близост до дискотека, а потърпевша е австрийска туристка.

На тази дата 21-годишният подсъдим, който до момента не е осъждан, се разхождал по плажната ивица с двама свои познати, когато забелязал оставена на шезлонг чанта и къпеща се в морето жена. Младежът вдигнал дамската чантата и продължил да върви като същевременно ровел из нея, за да провери какви по-ценни вещи може да вземе.

Когато охранител от хотел наблизо насочил фенерче към подсъдимия, той грабнал мобилен телефон от нея и побягнал, а чантата подхвърлил на един от придружаващите го младежи, който малко по-късно бил настигнат и заловен от служители на реда. На около 700 лева възлиза стойността на отнетото имущество от пострадалата австрийска туристка.

В друго заседание Районният съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на 22-годишeн младеж, привлечен като обвиняем за извършен грабеж. Спрямо него е повдигнато обвинение, че на 12 септември тази година, след употреба на сила, отнел златни обици с висулки от преминаваща на улицата жена. Деянието е извършено привечер на една от пресечките в района на Колхозния пазар. Пострадалата се прибирала с покупки от магазина, когато била застигната в гръб и стисната за главата, като нападателят със сила и издърпване успял да й отнеме накитите.