Шефът на ДСБ-Варна напусна листата за съветници на Реформаторите

Мисия Варна

24-09-2015, 13:35

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кандидат за съветник вдига на бунт циганите от Максуда

За най-голямата партия в Блока почти не останали избираеми места

Шефът на ДСБ-Варна Васко Василев напусна листата за съветници на реформаторите. Това обяви самият той на профила си във фейсбук. "Това е листата на "Реформаторите", която с огромно огорчение напуснах. На 20-то място е третият от листата на ДСБ. От 32-ро до 39-то място са поставени 6 представители на ДСБ. В нея може да видите съратници (бивши) на Бареков, бивш зам.-областен, сега на висока управленска позиция в министерство на ГЕРБ и т.н. И тъй като много наши симпатизанти питат, съм длъжен да кажа: Никой от ръководството на ДСБ-Варна не е участвал в съставянето и одобряването на тази листа", обобщи Василев във фейсбук. 

Самият той е бил поставен на 19-то място преди да се откаже от участие в местните избори. Кандидатската листa за общински съветници на местна коалиция "Рефоматори и патриоти-решение за Варна" е оглавявана от Чавдар Трифонов, който е и кандидат за кмет. Втори е Ивайло Митковски, трети - Светлан Златев.

По настояване на Трифонов гажданската квота има сериозно присъствие в листата. За сметка на това за най-голямата партия в Блока - ДСБ, почти не останали избираеми места. Областният координатор на ДСБ Любо Роев е едва на 16 място. Сред кандидатите за съветници от гражданската квота е шефът на лекарския съюз във Варна Радослав Радев. В листата на реформаторите и патриотите е намерил място и защитникът на ромите от Максуда Ридван Сали, който стана известен с настояването си незаконните постройки в гетото да бъдат запазени. 

40-то място, което е и последното от листата на МК "Рефоматори и патриоти-решение за Варна", е за шефа на изба "Варна" Григор Григоров. Той сам поискал последното място, тъй като е преценил, че преференциалният вот ще му събере достатъчно гласове, за да влезе в местния парламент. Пълната листа на реформаторите вижте тук>>