КПС "Варна" и КВТ "Галатасарай" се изправят един срещу друг

Спорт

18-09-2015, 11:11

Снимка:

bgswim.info

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Варненският клуб ще проведе съвместен лагер и 9 контролни мача в Истанбул

За първи път в историята на българската и турска водна топка, шампионите на двете страни – КПС "Варна" и КВТ "Галатасарай" ще проведат съвместен лагер и ще изиграят 9 контролни мача помежду си. Проявата ще се проведе от 18 до 20 септември т. г. на плувния комплекс на "Галатасарай" в Истанбул, Република Турция.

По покана на домакините от "Галатасарай", най-добрият български отбор сред подрастващите ще гостува с делегация от 50 съзтезатели в три възрастови групи: "Момчета", родени2002 год. и по-малки, "Юноши" родени 1999 год. и по-малки и "Девойки" родени 1998 год. и по-малки.

Сред съзтезателите изпъкват имената на юношеските национали-участници в европейски първенства и международни турнири – Ал. Велков, Ал. Панайотов, Ал. Матев, Ст. Райков и П. Попов, както и на деветте националки от девически отбор на България – В. Павлова, А. Гешева, Ив. Анастасова, В. Минчева, Р. Евстатиева, Д. Божанова, Ж. Гутсюзян, Я. Парушева и Ц. Петрова. Треньори на трите отбора са съответно – Ст. Велков, Н. Найденов и Й. Павлова-пом. треньор на националния девически отбор на България.

През 2016 год. "Галатасарай" предстои да върне визитата във Варна с участието си в голям международен турнир по водна топка, в рамките на програмата за "Варна – европейска младежка столица".