Лекар иска 4000 лв. от пациент, нападнал го с юмрук в лицето

Крими

16-09-2015, 13:25

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Второто съдебно заседание по делото ще бъде утре

27-годишният Й. Петров, който удари лекар с юмрук в лицето, ще се изправи пред съда. Наказателното дело по обвинение в нанасяне на телесна повреда на медик от Спешен център е насрочено за утре.

Самият инцидент е от вечерта на 25 май миналата година. Подсъдимият влязъл в спешния ортопедичен кабинет с кръвотечение от порезна рана и поставил наранената си ръка директно върху бюро с медицинска документация. Санитарка го накарала, за да не цапа - да премести ръката си на хирургическата маса за обработка, при което той започнал да се държи арогантно и неучтиво. Според обвинението, при огледа на раната от дежурния лекар, Петров блъснал хирургическата ваничка и го опръскал с кръв. После, със свободната си ръка, ударил с юмрук медика в лицето. Медицинската сестра уведомила за инцидента полицията. Вследствие на удара лекарят получил подкожен травматичен хематом в областта на челюстта.

Ход на делото беше даден преди съдебната ваканция, в отсъствие на подсъдимия. Упълномощеният от него защитник тогава посочи уважителни причини за неявяването му. Пострадалият лекар встъпи като частен обвинител и граждански ищец в процеса и предяви иск за сумата от 4000 лева, като обезщетение за причинените му неимуществени вреди.