Зелен маратон помага на деца от социални домове

Мисия Варна

16-09-2015, 10:06

Снимка:

Любомир Коцев/Зелена стъпка

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Събитието има за цел и да промотира спортовете, свързани с екологичните начини на придвижване

"Зелен маратон" ще събере любителите на планинското колоездене, горското бягане и дуатлона край Варна тази неделя. Състезанието е поредното предизвикателство, което отправят към варненци от велоклуб "Устрем". Сборният пункт е голямата поляна с наблюдателницата над Аладжа манастир, а марщрутът пътят за вилната зона "Перчемлията".

Идеята на събитието е да промотира спортовете, свързани с екологичните начини на придвижване, но освен това то има и благотворителна кауза - 100% от събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на спортна екипировка на деца в социални домове и неравностойно положение.

Всеки желаещ може да се включи, а останалите са добре дошли като публика или на пикник по време на събитието. И за тях са подготвени много приятни изненади. Таксите за участиe са между 5 и 12 лв, а срещу тях състезателите ще получат едно страхотно изживяване по някои от най-красивите трасета в района на Варна, подкрепителни пунктове с храна и вода по трасетата и награден фонд на обща стойност над 1500 лв.

Предвидени са и много игри и анимации и безплатни уроци по слаклайн, скачащи кокили, стрелба с лък и др., като няма да липсва и музикално озвучаване.