Деца пишат послания към шофьорите на специална стена

Мисия Варна

15-09-2015, 17:19

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Велопарад на колела събира малчугани в Детския кът

Послания към водачите на моторни превозни средства ще отправят варненчета. За целта ще бъде използвана специално подготвена стена, която ще бъде позиционирана на територията на Детския кът. С посланията си децата ще се обърнат към шофьорите и ще им кажат какво не трябва да правят докато са на пътя с колите си, как искат да се отнасят към велосипедистите и ще си пожелаят успешна нова учебна година.

След като бъде изписана, стената ще бъде поставена на видно място във Варна, за да може цялата общественост да прочете мислите и чувствата на най-малките участници в движението. Писането на послания ще се случи на 20 септември, за когато е планиран велопарад на колела, в който всички желаещи деца могат да се включат безплатно.

Парадът ще се проведе на територията на Детския кът, където ще бъде изградено специално трасе с много препятствия, пътни знаци и дори светофар. Затворената писта ще опресни знанията по безопасност на пътя и ще донесе награди на децата, при безгрешно преминаване през отделните елементи.

Точно в 11 часа ще бъде даден старт на работилница по безопасност, в която децата ще се запознаят с основните пътни знаци и маркировки, за да могат да преминат след това и практическото каране по изграденото трасе. Организаторите са предвидили награди за всички, дори и за най-непослушните. Условието е те да спазват правилата за движение. DJ Дидо ще бъде зад пулта и ще пуска популярни детски песни, за да може емоцията да бъде още по-силна.

Събитието се организира по проекта за интегриран градски транспорт в рамките на Европейската седмица на мобилността.