Ампутираха ръката на 8-годишно момиченце от Варна след катастрофа

Крими

14-09-2015, 15:55

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шофьор загина, дете е ранено край Велико Търново

Бащата на Тея загина в тежкия инцидент, станал в петък на главния път София -Варна край село Джулюница

8-годишно момиченце от Варна е с ампутирана ръка до рамото след зверска катастрофа, в която баща му заби автомобила им в дърво и издъхна. Трагедията на малката Тея, която за един миг остана полусирак и инвалид, потресе лекарите в Търновската болница. Те трябвало да отрежат ръката на детето, за да спасят живота му, съобщава "24 часа".

Катастрофата стана в петък вечерта на главния път София-Варна край лясковското с. Джулюница. 37-годишният Теодор Г. от морския град и дъщеря му пътували със семейната "Хонда Акорд" по скоростното трасе. Шосето било мокро заради продължилите през целия ден валежи, а видимостта била ограничена. При навлизане в десен завой, колата поднесла и водачът не успял да я задържи на платното. Автомобилът изхвърчал с висока скорост от шосето и се забил в крайпътно дърво. Преминаващи, които станали свидетели на инцидента, се обадили на тел. 112. На място били изпратени екипи на полицията, Спешна помощ и спасители от пожарната. Купето на хондата било смачкано до неузнаваемост. Наложило се спасителната група от Горна Оряховица да разрязва деформираните ламарини, за да извади пострадалите.

Шофьорът и малката Тея, която се возела на задната седалка, били откарани с линейки в МОБАЛ - Велико Търново. Бащата имал тежка гръдна травма и починал малко след като бил приет в спешното отделение. Момиченцето било настанено в реанимация в тежък хеморагичен шок от загубената кръв. Едната му ръка била буквално премазана, с разкъсани съдове и сухожилия. Лекарите нямали избор, освен да ампутират крайника. Операцията преминала успешно, на детето е прелята кръв и състоянието му е стабилизирано. Според медиците животът на Тея вече е извън опасност. Причините за катастрофата се изясняват от полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Пътният участък край село Джулюница ежегодно взима жертви и е едно от местата с най-висока концентрация на тежки катастрофи в Търновско. Само преди три месеца на същия разклон загина 19-годишен абитуриент от с. Джулюница. Има и паметник на други 3-ма младежи, загубили живота си в ужасяващ сблъсък.

Жителите на селото дори направиха подписка с искане на мястото да бъде изградено кръгово или надлез, за да се спре черната серия.