Пак условна присъда за убийство на пътя

Крими

14-09-2015, 14:43

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Таксиметров шофьор отклонил вниманието си, за да покаже на забележителности

61-годишен таксиметров шофьор от Несебър получи условна присъда за причиняване на смърт по непредпазливост на 64-годишна рускиня и средна телесна повреда на нейната приятелка, също от Русия. Иван Дживанов няма да може да кара кола 4 години.

Подсъдимият бил нает на 21 юли от двете жени, с които се познавал от години. Те били негови редовни клиентки и приятелки, с които поддържал връзка не само по време на ваканциите им в България. Катастрофата станала след село Горица, когато шофьорът отклонил вниманието си от пътя, за да покаже на рускините забележителностите в близост. Загубил контрол над управлението и таксито се ударило в спрял лек автомобил в уширението извън пътното платно. Двете жени били откарани в болница, едната я изписали два дни след това. Другата - седмица по-късно починала.

Иван Дживанов до момента има наложени редица наказания за допуснати нарушения на правилата за движение. Според неговите коментари в съдебна зала тези наказания били предимно за шофиране без колан. Таксиметровият шофьор е с чисто съдебно минало.Присъдата на ВОС може да бъде протестирана или обжалвана в 15-дневен срок.