Дарение вместо букети на 15 септември

Две учителки призовават варненци да подкрепят социалната чайна, вместо да дават пари за цветя в първия учебен ден

Ученици и родители от Варненската търговска гимназия "Георги Сава Раковски" решиха да подкрепят Социалната чайна като вместо да закупят цветя за първия учебен ден, ще съберат средствата и ще подкрепят с дарение една добра кауза.

Чайната ще отвори в края на годината във Варна и ще предостави менторска подкрепа и първа работа на младежи, израснали в домове.

Инициативата "Дарение вместо цвете" е инициирана от две учителки във Варненската търговска гимназия - Радка Георгиева и Христинка Тодорова, които познават екипа на чайната и имат желание да подкрепят и популяризират мисията на социалното предприемачество в България.

"Бихме искали да приканим всички ученици както и техните родители, на 15-ти септември, вместо да ни купят цветя и големи букети, да дойдат в двора на училището и да дарят средствата за Социалната чайна! Това ще бъде малко дарение, но ако много хора се включват, ще успеем да помогнем на екипа на чайната и на тяхната идея".
Към момента има създадено събитие във Фейсбук, където всеки може да се информира допълнително за идеята и да включи и своето училище или клас.

Ако имате нужда от допълнителна информация или имате предложения, можете да пишете на [email protected]

Повече за проекта можете да научите на thesocialteahouse.bg, както и във видеорепортажа