Новият двигател на предприемачеството във Варна - Startup Weekend City

Мисия Варна

12-09-2015, 08:05

Снимка:

Архив на Startup Weekend

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

За първи път: два формата в рамките на година в Морската столица.

Глобалната инициатива Startup Weekend е изключително успешна, привличаща огромен международен интерес. Форматът се провежда всеки уикенд в различни точки на света - от Лос Анджелис до Пекин. В град Варна се организира вече три поредни години, като за първи път екипът от амбицирани млади специалисти ще реализира два формата в рамките на една календарна година. Успехът на първото събитие през 2015-та беше категоричен. Равносметката показва, че 70% от участниците са хора, които за първи път присъстват на формат от такъв тип. Подкрепата от университетите от друга страна е довела до нови възможности за сътрудничество с младежката общност, а представените идейни проекти са най-многобройните в сравнение с останалите Startup Weekend формати в страната.

Събитиетo със състезателен характер събира на едно място целеустремени хора от най-различни области, които формират екипи помежду си и разработват иновативни проекти. Участие могат да вземат специалисти в областта на информационните технологии, дизайна, маркетинга или друга сфера. Всички разполагат с 54 часа, в които трябва да развият своите идеи, да направят бизнес план и да създадат прототип на продукта си. Младите разработчици имат шанса да се срещнат със специалисти от сферата на бизнеса и иновациите. А за усъвършенстване на концепцията им се грижат ментори, които помагат на новосформираните стартъп екипи по време на тридневния форум.

Събития като това ще помогнат на мледежи с идеи да стартират бизнес. Варна вече е с нов облик и продължава да набира скорост към титлата, която преди години притежаваше -"Най-добър град за живеене". Доказателство за това е вторият Startup Weekend, който е с тематичното наименование City и с акцент към градското развитие. С това организаторите на форматът целят да допринесат още повече за добрия имидж на Варна. А фактът, че за първи път в България, Startup Weekend има подкрепата от кмета на града дава нагласата, че неслучайно е Европейска Младежка Столица 2017.

Организаторите на Startup Weekend City очакват присъствие от над 120 участници. Събитието ще се състои между 25 и 27 Септември в Двореца на културата и спорта Варна. Мисията на екипа е да предложат един нов прочит на тази инициатива, която да продължи предприемаческата система в града. Събитието се реалиира с подкрепата на Община Варна.

 

Билети могат да се намерят тук>> 

Повече информация - на Facebook страницата на събитието

или чрез запитване на e-mail: [email protected]