Доброволци канят да почистим плаж "Черноморец"

Новините

11-09-2015, 11:03

Снимка:

Facebook

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Събраха 4500 фаса на Централния плаж за час

Участие в акцията са заявили над 60 души

Варненския плаж "Черноморец" ще бъде почистен по инициатива на доброволци тази неделя, когато според синоптиците се очаква да се завърне и лятото. След активния сезон по пясъчната ивица са останали всякакви боклуци – фасове, пластмасови шишета, чашки, найлонови торбички, части от плажни детски играчки, сламки, стъклени бутилки.

По време на акцията ще бъдат поставени специални ръчно изработени дървени табели, приканващи плажуващите да прибират отпадъците си в края на престоя си край морския бряг. Участниците ще имат възможност и да преброяват боклука, който събират, чрез специално създадено мобилно приложение.

За всеки, който иска да се включи, ще бъдат осигурени ръкавици и чували. Началото е в 15 ч., а за да се стигне до мястото може да се вземе автобус 60 или както ще направят част от доброволците – да се дойде с колело. Участие вече са заявили над 60 души.

Събирането на отпадъци край варненското море е част от кампания "Морето не е за една ваканция", която се реализира от доброволци, варненската фондация "Мейдей", "Грийнпийс"-България и екологично сдружение "За Земята". При предишната инициатива – акция по събиране на фасове по Централния плаж във Варна, групата младежи събраха 4500 фаса само за 2 часа.