Отварят пътя за "Виница", започва ремонт на бул. "Цар Борис III"

Мисия Варна

10-09-2015, 18:02

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

В петък отварят пътя за "Виница"

Успоредно върви проектиране на детски и спортни площадки в квартала

Пътят за кв. "Виница" ще бъде отворен за движение утре, съобщи днес пред журналисти кметът на Варна Иван Портних. Целият участък е изцяло преасфалтиран, а за укрепване на свлачищните процеси са поставени над 200 пилота.

Подновяването на пътната инфраструктура за квартала продължава - следващата седмица започва цялостен ремонт на централния бул. "Цар Борис III", който е в изключително тежко състояние. Дейностите включват подновяване на ВиК мрежата, където е необходимо, преасфалтиране на пътното платно, изграждане на нови тротоари и велоалея, каза кметът.

Успоредно върви проектиране на детски и спортни площадки във Виница. Знаете, че в кватрала има проблем с липсата на общински терени. Затова поискахме от държавата имот и с решение на Министерския съвет получихме 6 дка, които ще превърнем в зона за спорт и развлечения, допълни Иван Портних.

Той обобщи и текущите ремонти във Варна – в момента се работи по рехабилитация, включваща и подмяна на подземната комуникация, на бул. "Янош Хуняди", като в отсечката от бул. "Сливница" до бул. "Владислав Варненчик" предстои пътното платно да бъде разширено с още две ленти".

Следващата седмица стартира и цялостното асфалтиране на бул. "Трети март" и бул. "Константин и Фружин". Започва и разширение на пътното платно на бул. "Цар Освободител" и кръстовището с ул. "Вяра", което ще улесни отклоняването на потока от автомобили в района.