ДКЦ 3 "Владиславово" се сдоби с нова апаратура

Мисия Варна

10-09-2015, 17:44

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Осигурени са рентген и мамограф

Обновена медицинска апаратура бе пусната в експлоатация в ДКЦ 3 "Владиславово". На освещаването присъстваха кметът на Варна Иван Портних, зам.-кметът по здравеопазване и социални дейности д-р Лидия Маринова, д-р Ивелина Василева – управител на поликлиниката, районният кмет Неделчо Михайлов, лекари, медицински сестри.

Графично-скопичният рентгенов апарат е на стойност 120 000 лв., осигурени от общинския бюджет, а мамографът е закупен със средства на ДКЦ-то. Апаратурата заменя стара амортизирана 20-годишна техника, поясни д-р Василева. Всеки ден през рентгена минават около 50 пациенти, затова благодаря за финансовата подкрепа на общината, важно е да осигуряваме съвременни условия за превенция и лечение, допълни тя.

"Винаги ще сме длъжници на здравеопазването, но полагаме усилия да бъдем максимално полезни. Благодаря за инициативността на ръководството, уверен съм, че с общи усилия може да обновим сградата на поликлиниката, включително с подобряване на енергийната ефективност", каза Иван Портних. Над 1,2 млн. лв. са капиталовите трансфери, заложени в общинския бюджет за т. г., в помощ на лечебните заведения във Варна.