Крадец на ток остави на тъмно комшиите си

Крими

10-09-2015, 14:44

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Мъжът получи наказание "пробация" от Районния съд

За кражба на ток, Районният съд наложи пробация на 39-годишен мъж от Варна. През декември миналата година, служители на дружество Енерго Про демонтирали електромер на клиент в жилищен блок в квартал "Владиславово", поради просрочени задължения.

Няколко дни по-късно, при следваща проверка на главното разпределително табло за същия блок, специалистите установили неправомерно присъединяване, което позволявало в жилището на подсъдимия да се използва безотчетна електрическа енергия. Общо в периода 16 декември 2014 г. – 24 януари 2015 г. 39-годишният К. Добрев, при продължавано престъпление, осъществил три отделни неправомерни присъединявания към електропреносната мрежа, за които били съставени констативни протоколи и подадени сигнали в полицията. При третия случай на незаконно включване към мрежата, кабелът дал на късо и в резултат на това още четири апартамента в блока останали без ток.

39-годишният мъж призна вината си за неправомерното присъединяване към електропреносната мрежа, с което е създал условия за непълно отчитане на употребената енергия (деяние по чл.234в, ал.1 от НК). По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, на подсъдимия бе наложено наказание от 6 месеца пробация при двете задължителни мерки - регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.