Одесос с по-сериозни амбиции в Шампионската лига

Спорт

08-09-2015, 16:45

Снимка:

Личен архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Одесос е шампион на България за втора поредна година

Надяваме се на добър жребий, искаме един много класен съперник и два от нашия ранг, за да се преборим за второто място в групата, сподели Добрин Стефанов

Новият стар шампион на България по плажен футбол Одесос ще гони по-силно представяне в следващото издание на Шампионската лига на Европа. Това заяви президентът и треньор на клуба Добрин Стефанов.

Преди три дни варненци защитиха титлата си след успех с 3:2 над съгражданите си от Спартак и за пети път станаха №1 в този спорт у нас.

Стефанов обяви, че подопечните му са вдигнали нивото си именно след дебюта си в най-престижния клубен турнир на Стария континент в началото на юни. Както е известно, в дебюта си на европейската сцена Одесос остана на крачка от прескачане на групата си, като записа историческата първа победа за роден тим в надпреварата. "Стъпихме за първи път на европейската сцена и ни беше още мъгливо. Искахме да се представим добре. Видяхме, че дяволът не е толкова черен. Срещу европейския шампион Кристал (Санкт Петербург) играхме в голяма част равностойно. Успяхме да запишем първа българска победа, надигравайки шампиона на Испания Бала Азур. Тази година имаме по-сериозни амбиции. Смятам, че сме доста по-силни от миналата година и ще гоним излизане от групата. Самият мач с Кристал ни помогна много. Копирахме някои техни заучени положения, правим като техните смени. Надяваме се на добър жребий, искаме един много класен съперник и два от нашия ранг, за да се преборим за второто място в групата. С жребия от тази година и сегашното ни ниво щяхме да продължим напред", каза Добрин Стефанов. Той се обърна и към варненския бизнес, призовавайки за финансова помощ за участието на тима в Шампионската лига.

Колкото до спечелената титла у нас, Стефанов е категоричен, че тя е дошла главно заради колектива, който са направили в Одесос. "Това е аматьорски спорт и именно колективът е най-важен. Играхме освободено, за разлика от съперника ни, който бе по-нервен. Те играха така, сякаш имат нещо да губят, въпреки че ние бяхме шампионите, а не те. Отправихме канонада от удари. Най-добрият играч на терена бе вратарят на Спартак, който спаси много положения, иначе резултатът щеше да е много повече от 3:2 да нас. След мача техният треньор Симеон Христов ми се обади да ми честити и да ми каже, че заслужено сме победили, което му прави чест", коментира Стефанов.

Костадин Иванов-Марата от състава на шампионите взе приза за най-добър вратар на държавното първенство.