Забранена маневра на пътя за Каменар рани дете и двама възрастни

Крими

08-09-2015, 13:53

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Шофьор се обърна по таван и се приземи в канавка

26-годишен варненец с "Мазда" прати трима души в болница, след като опита да изпреварва непозволено. Инцидентът е станал вчера около 13:25 часа, на пътя от Варна за Каменар. Шофьорът с маздата се движил в посока Каменар, когато предприема забранена за пътния участък маневра за изпреварване. С нея принуждава водачката на "Рено", движеща се в посока Варна, да се отклони от траекторията си и да навлезе в платното за насрещно движение. В резултат от това отклоняване, възниква катастрофа с "Жигули".

Вследствие на инцидента са пострадали пътничка от жигулито - жена на 78 години от Куманово, която получава фрактура на ръка и фрактура на две ребра. Ранен е и водачът на същия автомобил. Той е получил контузия на гръден кош, а пътничка от реното - малолетно момиче, е получило контузия на глава.

Всички пострадали са прегледани и освободени за домашно лечение, без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

Пак вчера около 7:30 часа, на пътя от Белослав за Варна, преди Константиново, 23-годишен шофор на водачът на "Фолксваген" от Разделна, поради отклоняване на вниманието, губи контрол над автомобила и се преобръща по таван в отводнителна канавка вдясно по посоката си на движение. Вследствие на инцидента водачът получава контузна рана на главата, прегледан е и освободен, без опасност за живота.