Обиколката на Черноморието затваря два булеварда за час

Колоездачното състезание финишира във Варна

Вторият етап на Първата международна колоездачна обиколка на Българското Черноморие, който стартира днес в Добрич, минава през Балчик и Златни Пясъци, приключва във Варна.

Първия етап спечели украинецът Виталий Бутс. Състезателят на "Колос" беше най-бърз в изминаването на 168-километровото разстояние от Бургас до Добрич.

Бутс завърши за 3.48:30 часа. След него се нареди Жандош Бижингитов от Казахстан със същото време, а трети стана сърбинът Никола Козомара от "Хемус Троян".

Победителят в Обиколката на България Стефан Христов завърши с основната група от 21 колоездачи. Сред тях бяха и другите трима българи - Георги Георгиев, Евгени Балев и Станимир Чолаков.

Вторият и последен етап от Обиколката на Черно море се състои в изминаването на 120 километра от Добрич до Варна. В състезанието, провеждащо се за първи път, участват общо 105 колоездачи.

Очаква се около 15 часа участниците да финишират в морската столица на "Севастопол", където ще бъдат наградени. 

Във връзка с това по булевардите "Княз Борис I" и "Сливница" ще бъде спряно движението от 14:50 до 16:00.

По булевард "Княз Борис I" - в частта от кръстовището с булевард "Цар Освободител" до кръстовището със "Сливница". Оттам - до кръстовището с булевард "Мария Луиза".

Община Варна призовава в посочените часове гражданите да изберат алтернативни маршрути.

Състезанието е включено в календара на Международния колоездачен съюз и носи точки за Световната купа. Организатори са Българският колоездачен съюз и Община Варна, която осигурява настаняването на участниците и наградния фонд за етапа.