Пак малоброен протест срещу цените на горивата във Варна

Парите

05-09-2015, 16:31

Снимка:

Topnovini.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вял протест срещу цените на горивата във Варна

Недоволните направиха автоколона и се отправиха на протестна обиколка

Едва десетина варненци се събраха на втори протест срещу високите цени на горивата. Този път сборен пункт бе паркингът на Метро, откъдето след кратко обсъждане участниците се отправиха към кръговото кръстовище по пътя за село Тополи с цел да минат по бул. "Владислав Варненчик" и да достигнат до Катедралата.

Колите, на някои от които отново имаше плакати с надпис "Протест", се движиха бавно в най-дясната лента с включени аварийни светлини. Колоната бе охранявана от полицейски служители.

Инициаторите на поредната демонстрация срещу цените на горивата и монопола на някои бензиностанции, отчетоха, че след първия национален протест на 1 септември, цените са паднали с няколко стотинки, което обаче се равнявало на нищожни трошици.

Хората не желаят държавата да поддържа монопола, а да се намеси, като намали акцизите или отвори пазара, коментира организаторът на протеста Николай Мирев.

Около двадесетина бяха участниците в първия протест в морската столица, който се проведе до бензиностанция Лукойл край летището. Тогава демонстрантите планираха да затворят магистралата, но заради малкия им брой това не се случи. В крайна сметка те се включиха в протестна обиколка до летището и обратно.

Според инициаторите малкият брой участници може да се обясни с това, че все още не е приключил летният сезон и хората са в отпуск и все още не са се прибрали във Варна, за да протестират.