Пърформанс ни доближава до японското изкуство

Варна Лайф

04-09-2015, 13:29

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Спектакълът "Я" представя стрелба с лък, съвременна музика и хореография

Традиционното японско изкуство, съчетано с тракийски мотиви, ще бъде представено във Варна с помощта на интердисциплинарен творчески продукт. Спектакълът"Я", което означава "стрела" на японски, е мултимедиен пърформанс, който ще се изпълнява на живо по време на премиерно представяне в България.

Сътрудничеството между двама японски творци - съвременната танцьорка Майко Дате и музиканта Йошо Мачида, заедно с автора на проекта актрисата и режисьор Ива Панева съчетава в симбиозно пространство различни светогледи и интерпретира чрез многообразни изразни средства философията, стояща зад Дзен изкуството "Киудо" (японска стрелба с лък).

Представлението включва представяне на японска стрелба на живо, филмови кадри на тракийски мотиви, японска съвременна музика и хореография. "Я" е пърформанс, продуциран от Сдружение "Наш Свят" с финансовата подкрепа на японска фондация, като част програмата Performing Arts Japan Programme for Europe (PAJ Europe) 2015-2016.

Освен във Варна, където спектакълът ще бъде представен в центъра на Наш свят арт театър на ул. "Преспа" №1и в Малките римски терми на 23 и 24 септември, той ще гостува и в Музея за тракийско изкуство в село Александрово. Там се очакват посетители на 13 септември.