На пазар: Пуснаха камби за 2 лв. килото

Парите

04-09-2015, 12:45

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Цената на дините падна до 0,40 лв. за кг, барбуната поевтиня двойно

Сезонът на туршиите напомня все повече за себе си. На пазарите във Варна вече се продават и камби, а търговците са ги пуснали на цена от 2 лв. за килограм. Не липсва и карфиол, който пък струва 2,50 лв. По-изгодно спрямо началото на седмицата могат да се купят корнишони, килограм от които вече може да се намери и за 1,40 лв. Цените на пипера и патладжана все още варират около 1 лв. за килограм. По 3 лв. върви килото на зеления и жълтия боб. Най-евтините домати на централния пазар са по 0,80 лв., а краставиците – по 1,80 лв.

Няма промяна в цената на гроздето, килограм от което продължава да се търгува по 1,80 лв. Цената на дините падна до 0,40 лв. за килограм, докато пъпешите все още се търгуват по 1,20 лв. Спад има в цената на прасковите, които в началото на седмицата се предлагаха по 1 лв. за килограм, а сега вече може да се закупят и срещу 0,80 лв. На тази цена могат да се намерят и сливи, малините са по 7 лв. за кило, а къпините – по 10 лв.

Двойно е поевтиняла барбуната, килограм от която вече може да се закупи и за 3 лв. Цацата запазва ценаот 2 лв. за килограм, както и кефалът, който се предлага за 6 лв. за кг. Сафридът е по 10 лв. за кг, а каята – по 6 лв.

Зеленчуци и плодове на всички пазари

Още плодове, зеленчуци, гъби и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар