Мъж открадна спестяванията на пенсионерка, получи условна

Крими

03-09-2015, 15:53

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Представил се за познат на внука й и я подвел, че спешно му е необходима свободна банкова сметка

Условна присъда от три години затвор, отложени с пет години изпитателен срок, получи 29-годишен мъж, измамил и ограбил възрастна жена. Делото бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие. 29-годишният Г. Георгиев бе признат за виновен, че на 5 ноември 2013 г. пред варненски мол, като употребил сила, отнел плик със спестявания от 80-годишната пенсионерка.

Подсъдимият, заедно със своя приятелка, срещнал жената в района на Червения площад и се представил за познат на нейния внук. Той я подвел, че спешно му е необходима свободна банкова сметка, която да използва във връзка с проспериращия си бизнес и я помолил да освободи за кратко наличната си сметка.

Жената изтеглила от банка спестяванията си в размер на 8300 евро, сложила ги в плик в джоба си, след което заедно с приятелката на 29-годишния мъж взели такси и слезли пред мола. Там ги очаквал Георгиев, който още след слизането се нахвърлил върху възрастната жена, бързо дръпнал плика с парите от джоба й и незабавно избягал. Действията му са били фиксирани и от охранителните камери на търговския обект.

29-годишният мъж има предходна съдимост. Той бе осъден да заплати на пострадалата обезщетение за причинените от престъплението имуществени вреди. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.